Składniki (na blaszkę 20x20cm):
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- 100 g posiekanej mlecznej czekolady
- 100g posiekanej gorzkiej czekolady
- 2 łyżki kakao
- 350ml mleka
- 80ml oleju
- 1 jajko
- cukier puder do posypania
Składniki "suche" wsypujemy do jednej miski i dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy ze sobą składniki "mokre". Składniki mokre przelewamy do suchych i dokładnie mieszamy łyżką.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Masę przelewamy do blaszki 20x20cm (lub keksówki). Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 do 40 minut. Studzimy na kratce, a przestudzone posypujemy cukrem pudrem.
Bardzo apetycznie wygląda ten kawałek :)
OdpowiedzUsuń