Składniki:
- mleko
- mąka
- jajka
- proszek do pieczenia
- mus jabłkowy
- cukier waniliowy
Z podanych składników robimy dosyć gęste ciasto. Celowo nie podawałam proporcji poszczególnych składników, bo zależą one przede wszystkim od ilości i apetytów naszych głodomorów. Ja dla moich dwóch urwisów i tak zrobiłam zbyt wiele placuszków, a składniki lądowały w misce na tzw. "oko" do uzyskania pożądanej konsystencji.
Dodatkowo:
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
Porcje ciasta kładziemy łyżką stołową na rozgrzaną patelnię (z niewielką ilością oleju) i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Delikatnie przestudzone posypujemy cukrem pudrem i voila!! Do tego szklanka mleka i bon appétit!!!
Zostało Wam jeszcze trochę musu jabłkowego? Wyjadanie długą łyżeczką bezpośrednio ze słoika jak najbardziej wskazane ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za pozostawiony po sobie ślad:)