Składniki:
- 500g białej fasoli "jaś"
- 300-500g kiełbasy
- 250g wędzonego boczku
- 2 cebule
- 1 puszka przecieru pomidorowego
- majeranek, sól, pieprz
Cebulę obieramy, kroimy na ćwiartki a następnie w plasterki. Boczek kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Na patelni wytapiamy z boczku tłuszcz a następnie dorzucamy cebule podsmażamy do zeszklenia, dorzucamy pokrojoną kiełbasę i jeszcze chwilę razem podsmażamy.
Kiełbasę, cebule i boczek przekładamy do fasoli. Dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. W razie potrzeby sos odparowujemy lub uzupełniamy wodą. Wszystko gotujemy razem przez chwilę. Podajemy z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za pozostawiony po sobie ślad:)