poniedziałek, 11 czerwca 2012

Tort kosz kwiatów

Urodzinowo - imieninowy



Kwiaty wykonane z masy cukrowej według tego przepisu. Koszyk "wypleciony" z buttercream.

Składniki na buttercream:
  • 200g masła w temperaturze pokojowej
  • 3-4 szklanki cukru pudru
  • aromat waniliowy
  • 2-4 łyżek mleka
Masło miksujemy przez chwilę na wysokich obrotach miksera. Dodajemy 3 szklanki przesianego cukru pudru. Miksujemy (tym razem na niskich obrotach - miskę można przykryć ściereczką, żeby uniknąć chmury pyłu cukrowego) do uzyskania grudek (jak kruszonka na cieście drożdżowym). Dodajemy aromat waniliowy i 2 łyżki mleka i miksujemy na wysokich obrotach przez około 3 minuty. Jeśli chcemy, żeby uzyskany krem był bardziej płynny, możemy pozostałe mleko, ale jeśli ma być jeszcze gęstszy, dodajemy więcej cukru pudru.

4 komentarze:

  1. sliczny bukiet ! Do tej pory robilam tylko papierowe, ale chetnie przejde na jadalna wersje :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję:) Spróbuj wersji jadalnej, na pewno się nie zawiedziesz :)

      Usuń
  2. wspanialy bukiet

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawiony po sobie ślad:)