poniedziałek, 18 czerwca 2012

Makaron z pomidorami i mozarellą

Coś w sam raz na lekki i szybki lunch. Lekkie i pożywne, a jednocześnie łatwe i szybkie w przygotowaniu, które trwa tyle czasu, ile zajmie nam ugotowanie makaronu.






Składniki (na 1 osobę):

  • 100g ugotowanego pełnoziarnistego makaronu spaghetti
  • 5-6 pomidorków koktajlowych
  • 40g mozarelli
  • kilka listków świeżej bazyli
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • świeżo zmielony pieprz (opcjonalnie)

Pomidorki kroimy a połówki, ser mozzarella w kostkę (możemy użyć mozarelli w kulkach i wtedy kroimy je na połówki lub używamy całych). Na ugotowany makaronie układamy połówki pomidorków i kawałki mozarelli, skrapiamy oliwą z oliwek, dekorujemy kilkoma listkami świeżej bazylii. Możemy doprawić świeżo zmielonym pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawiony po sobie ślad:)