poniedziałek, 18 czerwca 2012

Babeczki z różami

Po udekorowaniu mojego ostatniego torciku w róże zostało mi sporo kremu zarówno białego jak i czerwonawego (przepisy tutaj). W ramach trenowania "wykręcania" kremowych różyczek postanowiłam więc wykorzystać go do dekoracji babeczek.


Składniki na babeczki (16 sztuk):
  • 125g cukru
  • 125g masła w temperaturze pokojowej
  • 125g mąki
  • 2 jajka
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Cukier i cukier waniliowny miksujemy kilka minut z masłem. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną w proszkiem do pieczenia,  mleko i jajka. Miksujemy dalej do uzyskania jednolitej masy.

Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Do każdej wkładamy porcję ciasta. Pieczemy 15-17 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy na kratce. Dekorujemy kremem po dokładnym wystudzeniu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawiony po sobie ślad:)