Kwiaty wykonane z masy cukrowej według tego przepisu. Koszyk "wypleciony" z buttercream.
Składniki na buttercream:
- 200g masła w temperaturze pokojowej
- 3-4 szklanki cukru pudru
- aromat waniliowy
- 2-4 łyżek mleka
Masło miksujemy przez chwilę na wysokich obrotach miksera. Dodajemy 3 szklanki przesianego cukru pudru. Miksujemy (tym razem na niskich obrotach - miskę można przykryć ściereczką, żeby uniknąć chmury pyłu cukrowego) do uzyskania grudek (jak kruszonka na cieście drożdżowym). Dodajemy aromat waniliowy i 2 łyżki mleka i miksujemy na wysokich obrotach przez około 3 minuty. Jeśli chcemy, żeby uzyskany krem był bardziej płynny, możemy pozostałe mleko, ale jeśli ma być jeszcze gęstszy, dodajemy więcej cukru pudru.
piękny!!!
OdpowiedzUsuńsliczny bukiet ! Do tej pory robilam tylko papierowe, ale chetnie przejde na jadalna wersje :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:) Spróbuj wersji jadalnej, na pewno się nie zawiedziesz :)
Usuńwspanialy bukiet
OdpowiedzUsuń