Składniki na około 12-14 muffin
- 1 i 3/4 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 3/4 szklanki cukru
- 1 szklanka mleka
- 90 ml oleju
- 1 jajko
- jeżyny, czerwone porzeczki
Blachę do pieczenia muffin (bez tego niestety muffiny nie będą miały ładnego kształu, ale "rozejdą się" na boki) wykładamy papilotkami (papierowymi foremkami). Do każdej papilotki wkładamy około łyżki ciasta, na to wsypujemy owoce i zalewamy kolejną łyżką ciasta. Na wierzch możemy wrzucić jeszcze trochę owoców. Foremki powinny być wypełnione około w 3/4.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 15 minut (do uzyskania zarumienienia).
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za pozostawiony po sobie ślad:)