piątek, 18 lutego 2011

Pączki angielskie

Składniki:
  • 1 twarożek homogenizowany
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • cukier waniliowy
  • cukier puder do posypania
  • olej lub smalec do smażenia

Twarożek miksujemy z jajkami do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy cukier waniliowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli i miksujemy jeszcze przez kilka minut.
W garnuszku rozgrzewamy olej lub smalec. Małe porcje ciasta  kładziemy na rozgrzany tłuszcze łyżeczką od herbaty (zgarniając drugą łyżeczką). 
Smażymy z obu stron na złoty kolor, wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z nadmiary tłuszczu na papierze.

Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem i zajadamy ze smakiem:)
Najlepiej smakują na ciepło, ale po ostudzeniu też są pyszne. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawiony po sobie ślad:)